De spaaradviseur

Deze website wil consumenten informeren over sparen en alles wat daarbij komt kijken. De nadruk ligt daarbij vooral op alternatieve vormen van sparen zoals sparen in termijndeposito’s. Een spaaradviseur je adviseren over wat je moet doen, en je helpen je spaardoelen te realiseren.

 

 

De spaaradviseur: ‘jong geleerd is oud gedaan’

Ons wordt van kleins af aan geleerd verstandig met ons geld om te gaan. Sparen is daarbij een belangrijk onderdeel. De spaarpot, die we allemaal kennen, is een heel goede manier om kinderen duidelijk te maken hoe sparen werkt. Als kinderen ouder worden, wordt de spaarpot vervangen door een eigen spaarrekening bij een bank. Je krijgt daar rente over je spaargeld. Spaargeld geeft dus rendement.

 

 

De spaaradviseur: waarom sparen?

Met sparen bouw je een buffer op. Zit je plotseling krap bij kas of moet je opeens een onverwachte (grote) uitgave doen dan heb je geld achter de hand. Prettige bijkomstigheid is dat deze buffer je op je spaarrekening nog rendement oplevert ook. De spaaradviseur is in het leven geroepen om spaarders in Nederland te informeren over de vele verschillende spaarmogelijkheden. Want de manier waarop je wilt sparen kan voor iedereen anders zijn. Zo zijn er verschillende spaarvormen, je kunt duurzaam sparen en er zijn speciale spaarvormen voor specifieke doelgroepen. Een spaaradviseur informeert je graag over de verschillende mogelijkheden en helpen je bij het opzetten van een goed doordacht spaarplan.